سرمایه گذاری غرب در ایران

 

با افزایش بحران رشد جمعیت در ایران و رکود اقتصادی در کشور راه چاره برون رفت از بحران را کشورهای غرب در پیش روی ایران گذاشتند. با سازش و یا تسلیم در مقابل آژانس بین المللی انرژی اتمی و با پذیرش پروتکل الحاقی  ایران تضمین کرد که غنی سازی اورانیوم را موقتا متوقف کند و "سلاح اتمی" تولید نکند. با امضای پروتکل الحاقی راه برای امضای قراردادهای هنگفت تجاری برای اروپا هموار شد.

بنا به مسئولین اقتصادی آلمان در 6 ماه اول سال 2003 صادرات این کشور به بیش از 3 میلیارد دلار رسیده و اکنون این روند بیش از 24 درصد رشد داشته است. سرمایه گذاری شرکت های خارجی بویژه اروپائی در کشورمان بیش از هر زمان دیگر افزایش یافته است. کشور آلمان بیش از 270 میلیون دلار، امسال در ایران سرمایه گذاری کرده و در راس سرمایه گذاران خارجی قرار دارد.

غرب و روسیه از خلا حضور ایالات متحده که بیش از دو دهه ایران را مورد تحریم اقتصادی قرار داده، نهایت استفاده را می برند. سفر وزیر خارجه، خرازی به ژاپن نیز در راستای بدست آوردن رضایت ژاپن در سرمایه گذاری در پروژه نفتی آزادگان است.

تجارت و خرید کالا از اروپا، خرید سلاح از روسیه به مقدار یک میلیار د و 600 میلیون دلار و جلب رضایت ژاپن به سرمایه گذاری در امور نفت نشان می دهد که گویا ایران در جبهه اقتصادی از جمله با استفاده از ویژگی دنیای آزاد یعنی "سود اقتصادی" پرچم پیروزی را به احتزاز درآورد.

تضاد سیاست های اروپا و آمریکا در مورد کشورمان نشان می دهد که ایران توانسته است در امور اقتصادی از اختلافات موجود نهایت استفاده را ببرد. روسیه که در دهه نود  3 زیر دریائی و 30 هواپیمای جنگی میگ 29 را به ایران فروخته بود، آنزمان تحت فشار آمریکا فروش سلاح ها را متوقف کرد.

مسکو  اکنون دوباره تجارت اسلحه را با کشورمان آغاز کرده و قرار است راکت های اس 300، توپ ام 1 ، میگ 29 و همچنین تانک های تی 72 را به ایران تحویل دهد. حاصل امر این است که جمهوری اسلامی سرمایه های کلان این مملکت را بجای سرمایه گذاری در زیر بنای اقتصادی کشور  صرف خرید سلاح های روسی می کند.